top of page

 

Tiyatro Gazetesi Nisan Sayısı

 

Tiyatro Gazetesi 48. sayısı okuyucuları ile buluşuyor!

 

Tiyatro Gazetesi Şubat sayısı ile okurlarını 48. kez selamlıyor. Bu ay gazetenin ilk sayfası, bahar ayları ile birlikte başlayan festival sezonunun haberleriyle oluşturuldu: İlki, Devlet Tiyatroları’nın düzenlediği 2. Uluslararası Balkan Ülkeleri Tiyatro Festivali haberi: 7-27 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek olan festival, birbirinden önemli ekipleri ve oyunlarını, seyirciyle buluşturacak. Diğer fetival haberleri ise 5. Sarıyer TiyatrOda Şenliği, 9. Uluslararası Ethos Tiyatro Festivali, 7. İnadına Tiyatro Festivali ve 9. İzmir Uluslararası Kukla Günleri’nin haberleri...

 

Tiyatro Gazetesi’nin yayın yönetmeni Nazif Uslu sayfasına, “Çocuklar İçin Tiyatro” yapan usta bir ismi, Fikret Terzi’yi konuk ediyor. İstanbul Devlet Tiyatrosu’nun prodüksiyonuyla sahnelenen, Fikret Terzi’nin yazdığı ve yönettiği “Ah Karagöz, Vah Karagöz” adlı oyunun konu edildiği söyleşide Fikret Terzi’nin 50 yıllık tiyatro tecrübesi ile yoğurulmuş keyifli bir sohbet sizleri bekliyor.

 

Tiyatro Gazetesi’nin bu ayki söyleşi konuklarından biri TÜRKSOY! Nurhan Uslu’nun Elçin Gaffarlı ile yaptığı sohbette Türk Dünyası Kültür ve Sanat Birliği’nin Türkiye’de yapmış olduğu çalışmalarla ilgili detaylı bilgilere yer veriliyor. Bir diğer söyleşi konuğu ise Turgut Bağır. Nedim Demir’in yaptığı söyleşide Turgut Bağır’ın sanat yaşamını ve sanatsal bakış açısını tanıma şansı buluyoruz.

 

Hayati Özen bu ayki yazılarında da Bursa’daki tiyatro çalışmalarını okuyuclarına taşımaya devam ediyor: Nilüfer Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun, Haldun Taner’in 100. Doğum Yılına saygı için sahnelediği ‘’Eşeğin Gölgesi’’ adlı oyunun ve Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun sahnelediği, Orhan Asena’nın yazdığı “Ya Devlet Başa Ya Kuzgun Leşe’’ adlı oyunların değerlendirmelerini okuyabilirsiniz.

Eleştirmen Yaşam Kaya, bu ayki kritik yazısında Bi’Tiyatro’nun sahnelediği “Kırmızı, Siyah ve Cahil” adlı oyunla ilgili değerlendirmelerini kaleme aldı.

 

Tiyatro ve Biz

Tamer Levent Tiyatro ve Biz adlı köşesinde “Türkiye’ye Gerekli Olan Sanat Eğtimidir” adlı yazısıyla, sanat eğitiminin, demokrasi kültürünün oluşmasındaki zorunluluğunu değerlendiriyor. Ceren Olpak ise, ülke gündemindeki şiddet ve kötümserlik duyguları üzerine bir değerlendirme yapıyor.

 

Halit Karaara, “Tiyatromuzun Ahvaline Dair” adlı yazısıyla, tiyatronun etki alanından çıkmadan, hayata dair tespitleri yorumluyor.

 

Şirin İnci, “Ölü Ordunun Genarali” adlı oyun üzerine yazdığı değerlendirme yazısı ile okuyucuları ile buluşuyor. Mehmet Nurkut İlhan, yeni açılan Yusuf Aykut İlhan Sahnesi’nin haberini ve İzmir Kukla Günleri’nin detaylarını okuyucularına taşıyor.

 

Tiyatro Gazetesi’nin yeni sayısında, Serkan Fırtına “Öfkelenin! Stephane Hessel’’ adlı yazısıyla; Bünyamin Demir “Uçurtmanın Kuyruğu”, Müfit Semih Baylan “Fernando Krapp Bana Mektup Yazmış” adlı oyunların değerlendirmesiyle; İbrahim Altuntaş “Sanat ve Siyaset” adlı köşe yazısıyla; Metin Boran Tiyatro Rampa’yı ve sahneledikleri oyunları anlattığı yazısıyla; Mehmet Tekkanat “Başkanlara ve Meclis Üyelerine Açık Mektup” adlı köşe yazısıyla; Gülşah Özdemir Koryürek “Canlar ve Caniler için Cümleler” adlı yazısıyla; Cem Düzova, Van Devlet Tiyatrosu yapımı olan “Kurbağa Prens” adlı çocuk oyununun tanıtımını yaptığı yazısıyla okuyucuları ile buluşuyor. Cengiz Korucu ile yapılan “Devlet Tiyatroları’nın Bugünü ve Yarını Üzerine Söyleşi”nin onuncu dizisi de Tiyatro Gazetesi’nin yeni sayısındaki yerini aldı.

 

İyi seyirler Türkiye!

 

 

bottom of page